KL, Jungle and Highlands

Daar zijn we weer;

Ten eerste bedankt voor de leuke en lieve reacties! Leuk om te weten dat jullie ons volgen.
Ondertussen zijn we na een paar dagen KL en jungle in de Taman Negara, bij de Cameron Highlands aangekomen. De laatste dagen in KL waren super. Heel veel gezien en gedaan. Zelfs vrienden gemaakt met een aantal Australiers en locals. Met hun zijn we voor het eerst gaan stappen en hebben we lokaal eten gegeten. Conclusie: veeel beter dan shoarma of voor de kenners.. broodje Hadi.  De foto's spreken voor zich;)
Verder hebben we de oudste moskee in Kuala Lumpur bezocht en ook Merdeka square. Daar zagen we tussen de moskeeen de minaretten niet meer.. Zoveel bij elkaar. De laatste dag wilde we graag naar de Lake Gardens. We gingen rond 11 uur op pad en werden door vanalles afgeleid van ons plan. Ten eerste kwamen we de United Buddy Bears tegen.Elke beer was beschilderd en representeerde een bepaald land. Nationalistisch als we zijn speurde we langs de voeten van de beren op zoek naar de Nederlandse. Die viel flink tegen. Een of andere Hollandse simplist had hem volledig wit gemaakt, een hart op zijn kruis geschilderd en hem slechts een oog gegeven. Zeer artistiek.. Daarna ging het regenen, dus we belandden in de shoppingmall. Vanwege het nieuwe jaar was deze volledig versierd met draken. Foto natuurlijk, toen koffie, nog even winkelen.. en toen gingen we toch echt op weg naar de Lake Gardens. Het was een flink stuk met de MonoRail en daarna nog een stuk lopen.
De Lake Gardens waren prachtig. Maar het vreemde was dat we werkelijk de enige waren die door de met bloemen bezaaide tuinen liepen.. We kwamen langs watervallen en een mooi theater. Alles echter dicht en verlaten.. Door een van de medewerkers kwam het door de temperatuur die zo rond de 35 graden lag. Leek logisch.. Maar het was een vreemd gevoel. Toen we later bij het BirdPark aankwamen bleek het wat drukker te zijn. Helaas begon het te regenen en besloten we terug te gaan.

Vrijdag begon voor ons al om 7 uur 's ochtends.. Opdat wij niet te laat zouden zijn voor de bus die ons naar de jungle zou brengen. Zo goed en kwaad als het ging kregen wij het voor elkaar om exact om kwart voor negen met onze spullen buiten te zitten. Toen werd het 9 uur.. toen kwart over 9.. Eelco besloot even te checken of we uberhaupt opgehaald zouden worden. In Maleisie kennen ze geen haast dus het antwoord was: Het is vrijdag.. alles duurt langer.. Gelukkig hebben wij ook geen haast. We halen wat verse watermeloensap en krijgen het mee in een boterhamzakje; ' To go.. Right?'

We hadden een full package voor de jungle geboekt. Dat hield in: Olifanten, jungletocht, boottocht, eten en slapen.
Lichtelijk brak van ons korte nachtje zaten we in de bus met twee Amerikanen. (die overigens niet bij elkaar hoorden, een vrouw van rond de 45 en een meisje van 22) Met hun hebben we Elephant Discovery Tour gedaan. We hebben ons nog nooit zulke toeristen gevoeld. Jahoor.. daar stonden we.. met fototoestel in de hand, tussen de Jappanners.. Zo'n 210348 kiekjes gemaakt. Babyolifant, babyolifant eet pinda, babyolifant eet brood, grote olifant, grote olifant doet kunstje, grote olifant gaat in bad.. etc. Desalniettemin was het een geweldig leuke middag. We hebben op de olifant gezeten en zijn ook gezellig met ze in bad gegaan. 's Avonds kwamen we aan in ons hostel. Ontzettend grappig beschilderde kamertjes met klein balkonnetje en eigen badkamer. We aten telkens in een drijvend restaurantje en hebben van daaruit verschillende tochtjes gedaan. We hebben daar een nederlands stel onmoet en daar zijn we het weekend mee opgetrokken. Voor de mensen met hoogtevrees (mam): We hebben tijdens een tocht de Canopy Walk gedaan. Dat is de langste hangbrug ter wereld op zo'n 45 meter hoogte, je loop dus tussen de boomtoppen in de jungle. Heel, heel gaaf. Klein grapje van onze zeer droge gids: Canopy means treetops, but does someone knows what it also means...? no? (hij proestte het zelf al bijna uit..) It means you CAN  NOT PEE. HAHA! So, if you have to.. its too late. Goed bedankt..
Later hebben we nog een soort oude stam bezocht die al jaren door de jungle trekt. In plaats van aapjes kijken zijn we dus mensen gaan kijken.. Dat voelde wel raar.. Kijk een echt stamkindje! Fotoooo! Maar was wel interessant en het was heerlijk weer. Met de boot gingen we door stroomversnellingen. Er was ons verteld dat we hier wel nat van konden worden. Dat we volledig doorweekt zouden zijn wisten we niet van te voren, maar gelachen hebben we wel.

Vandaag zijn we om 9 uur met de boot gegaan. Twee uur lang door de prachtige natuur van de Taman Negara met een heerlijke zon. We hebben zelfs onderweg nog een soort wilde buffels gezien. Na de lunch zijn we met de bus gegaan. Was een lange rit maar zeer gezellig met een Deense tweeling en een Italiaan. Nu zijn we bij de Cameron Higlands. Het is hier wederom heel mooi, wel een stuk kouder. Voor onze begrippen. Het wordt hier niet warmer dan 24 graden. De highlands zijn theeplantages en aardbeidenvelden. Leuk, zou je zeggen.. maar we zijn een beetje trip-moe.. Misschien dat we morgen zelf een rondje door de plantages maken, maar om half 3 vetrekt onze bus naar Penang, een eiland aan de westkust. Dat betekent strand, zon en cultuur. Daarna volgt Langkawi; Meer strand, meer zon en iets minder cultuur, daarvoor in de plaats fijne barretjes en veel backpackers.. We zijn wel toe aan even boekje lezen en strandhangen. In het volgende bericht zullen jullie wel horen of deze plannen zijn uitgekomen.. (Dat kan nog wel eens veranderen bij ons, haha)

Liefs Eelco&Roos

Reacties 4

Hans Vogelaar 05-02-2012 14:52

Een heel gaaf verhaal Roos! Leuk om te lezen, als lezer word je meegevoerd in jullie verhaal. Ga zo vooral door!
Nu nog even je foto's bekijken. Groetjes.

Bart en Hilda 05-02-2012 17:45

Dag dame en heer,

Jullie nemen ons wel mee in jullie toeristische escapades. We zijn wel benieuwd naar de foto's van jullie samen met een olifant in bad. En op die canopy brug (hoe was het met je eigen hoogtevrees?). We hebben zo'n 45 graden temperatuurverschil. Hier is de ijsbaan open (zonder strand en cocktails en backpackers, wel met koek en zopie - verschil moet er wezen). Have fun met je boekie en je strandje. Tot gauw!

Anouk 05-02-2012 22:32

Haahah ik mag die gids wel

Els 06-02-2012 09:22

Super om te lezen Roos!! Enjoy! X Els

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer