De eerste dagen

Hier issie dan! Ons eerste verhaal;

Maandag om kwart voor 3 ongeveer vertrok ons vertraagde vliegtuig richting Dubai. Toen we het vliegtuig instapte waren we al zo goed als in het oosten. Oosterse bekleding en muziekjes en vooral de mensen om ons heen. Ook veranderde het plafond van ons vliegtuig snachts in een soort 1000-en-één-nacht sterrenhemel. Na de overstap in Dubai was dit alles  maal 10. Vrouwen in Burka's en mannen in lange witte jurken met baarden. In Dubai zijn we 4 en een half uur geweest. Het vliegveld is echt prachtig en heel luxe. We hebben een beetje door de duty-free winkeltjes gestruind en een heeeerlijk koud biertje gedronken in een barretje. (We kregen een iPad in ons handen die diende als menukaart).

Toen we in het vliegtuig naar Kuala Lumpur zaten, was het voor ons gevoelsmatig rond 1 uur snachts. We zouden dus eignelijk lekker moeten gaan slapen. Echter hadden we beide opnieuw een mooi beeldscherm voor ons met afleidingen zoals filmps, muziek, tv-series, spelletjes en de live-beelden die de camera's op het vliegtuig maakten. We hebben niet langer geslapen dan zo'n 2 uurtjes en waren gisteren bij aankomst dan ook lekker brakjes. Het was hier gelukkig al half 5 smiddags, dus zo lang hoefden we het ook niet meer vol te houden. We zijn met de KLIA-express naar het centrum gegaan en vanaf daar met een taxi naar ons hostel. We werden vriendelijk welkom geheten in het prachtige Maleisie. Daar konden we het niet mee oneens zijn... Het is hier supermooi. Ondanks de mega skyline aan gebouden is verder elke vierkante meter knalgroen. Ons hostel zit aan de rand van de Golden Triangle, we konden dus in tien minuutjes het ovderweldigende centrum inlopen. Dat hebben we dus ook gedaan, na even te hebben gedouched en onze spullen te hebben gedropt. Hoe verder we onze vrolijke rommelige straatjes uitliepen, hoe meer we onder de indruk raakten van de gebouwen die opdoemden. Het ene gebouw spiegelde weer in het andere en alle bomen en cafe's en restaurants waren versiert met lampionnen en kleine lampjes. We zaten wat aan te klooien met een kaart en lastige straatnamen, totdat we DE Patronas Twin Towers zagen, althans.. de topjes. Kaart weg en lopen maar. De torens leidden ons  gemakkelijk naar het prachtige centrum. We zijn een enorme shoppingmall binnengelopen en toen naar het park achter de Petronas gegaan. Hoe donkerder het werd hoe meer de torens verlicht werden. Het leek wel alsof er steeds maar een paar lampjes extra aan gingen. Totdat het donker was en ze zich compleet verlicht onderscheidde van de rest van de hoge gebouwen. We hebben daar even rondgelopen en zijn toen wat gaan eten. We waren heel moe en zijn neergeploft in een italiaans wegrestaurantje... Kijken of we dat vandaag iets beter kunnen doen. Het kon ons gister niet zoveel schelen. Daarbij was het wel leuk om een beetje naar het drukke stadsleven te staren. Toen we bijna uitgegeten waren voelden we 3 spetters. De mensen naast ons wisten blijkbaar wat dit ging betekenen en vlogen naar het overdekte gedeelte van het terras. Wij volgden net op tijd want de hemel brak open. Er viel een enorme stortbui over de stad. Een beetje beduust staarden we ernaar en vroegen ons af of we ons nu of over een uurtje moesten laten natregegen.. het zag er niet bepaald uit alsof het bijna ophield. Toen we onze moed bij elkaar hadden verzameld doken we de regen in. Het viel mee en we waren eigenlijk zo thuis.

Gisteravond rond half 11 sliepen we als roosjes. We zijn net wakker geworden en hebben hier lekker ontbeten met wit brood en veel te zoete jam. Gelukkig ook met watermeloen, bananen en koffie. Het is nu stralend mooi buiten. We gaan zo lekker opnieuw het centrum in en een plan bedenken voor de komende dagen.

Liefs Eelco en Roos.

Reacties 10

Evelien van Rossum 01-02-2012 08:16

Hey Eelco en Roos,

haha 'we sliepen als roosjes!'
Leuk om te lezen wat jullie daar allemaal beleven, Ik vind jullie foto's ook echt heel mooi. Nog fijne dagen in Maleisië!

Xx Evelien.

Susanne 01-02-2012 08:18

Lieve Roos, lieve Eelco,
het avontuur is begonnen...we kunnen ons zo als jullie het beschrijven een beetje inleven in jullie nieuwe wereld, prachtig verhaal...slapen als roosjes! Toch enorem fijn om dank zij de media jullie reis op afstand te volgen, alleen al de vlucht op flightradar met het hele gezin alsof we een voetbalwedstrijd aan het kijken waren. Dikke knuffel mama / Susanne

Evelien van Rossum 01-02-2012 08:27

Hey Eelco en Roos,

haha 'we sliepen als roosjes!'
Leuk om te lezen wat jullie daar allemaal beleven, Ik vind jullie foto's ook echt heel mooi. Nog fijne dagen in Maleisië!

Xx Evelien.

Hans Vogelaar 01-02-2012 10:11

Je schrijft leuk, Roos! En fijn, dat je dit met ons wilt delen! Met spanning wacht ik op je volgende verhaal. Groet, Hans

Wies 01-02-2012 10:59

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Ik hoop dat jullie onwijs genieten. En die regen, tja... alles beter dan een gevoelstemperatuur van -15 overdag toch? GENIET GUYS! X

Sandra wouters 01-02-2012 11:28

Hoi Roos & Eelco, wat leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Groetjes uit 't Veen! ***!

Ellen 01-02-2012 13:52

Hoi Roos en Eelco, heerlijk om met jullie de reis mee te kunnen beleven op deze manier. Oma heeft net jullie foto's bewonderd op dat ene boek op internet....haha. Zal dit linkje op haar bureaublad plaatsen....kunnen ze makkelijk meelezen en meekijken met jullie.
Gek idee dat het hiet zo'n 40 graden kouder is dan bij jullie.....
Liefs van Opa,Oma, Krisje,Luuk en ons!! XX

marije 01-02-2012 20:05

He lievies!!! Heel leuk om iets van jullie te lezen, nu hebben we nog meer zin om te gaan! Heel veel plezier!!!xxx

Carla 02-02-2012 22:05

He Roos en Eelco, leuk om mee te reizen via Around the Globe, veel plezier!!

DJ 12-02-2012 19:39

Looking good. Ben benieuwd wat jullie de komende maanden(en) nog gaan beleven. Have fun.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Number 8 Guesthouse, Kuala Lumpur

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer